Tweepaardsvrachtauto

TBD Composites heeft nu de eerste tweepaardsvrachtauto ontwikkeld waar legaal met een B-rijbewijs in gereden mag worden.

Al jaren is er bij de tweepaardsvrachtauto’s een probleem doordat er wettelijk gezien nooit twee paarden tegelijk in mogen worden vervoerd. Vrijwel alle tweepaardsvrachtauto’s hebben een veel te hoog leeggewicht waardoor bij bezetting van twee paarden situaties worden gecreëerd die onveilig en illegaal zijn. Via weeglussen in het wegdek wordt overbelading gemakkelijk gesignaleerd en kunnen bestuurders op hoge boetes rekenen. Bovendien vervalt de verzekering bij overbelading. Tot op heden was er nog geen alternatief voor het vervoer van twee paarden in een zgn. categorie B-rijbewijs vrachtauto.

Bij TBD zagen wij dit als een unieke kans om dit probleem op te lossen. Door onze kennis van het high-end segment van de composiet industrie te combineren met de jarenlange ervaring aan de lowcost-kant van deze industrie ontstaan lichtgewicht oplossingen die betaalbaar blijven.Technieken die al geruime tijd succesvol in de aerospace industrie blijken, zijn op innovatieve wijze ingezet om een lichtgewicht tweepaardsvrachtauto te ontwerpen welke een doorbraak is in het kleintransport van paarden.

Dit betekent dat een bestuurder met B-rijbewijs voor het eerst veilig en legaal twee paarden tegelijkertijd kan vervoeren.Bijkomende voordelen van onze tweepaardsvrachtauto’s zijn besparing van brandstof en vermindering van CO²-uitstoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>